I love you like a fat kid loves cake.

Jag kan då stolt meddela att jag löst ett av våra stora världsproblem..
Och det är inte med att säga "ah, drick mer", faktiskt.
Världsproblemet jag pratar om är fetma. Övervikt. De lever mitt ibland oss, vi ser dem varje dag. Kännetecken är en glass, eventuellt ett choklad i handen eller också så kan man bara se på kroppsbyggnaden. De är överallt.
Det är ingen hemlighet att ungefär 90% av Sveriges befolkning mer eller mindre lider av sockerberoende. Jag är en av dem. Till och med åt mer-hållet.

Dagens samhälle är väldigt strikt och man pratar knappt med varandra längre och livets stora mening är att man ska nå högt i karriärsstegen och man ska helt enkelt ha mycket pengar. Det blir ingen tid över för umgänge och kärleksfulla dagar och allt blir väldigt formellt. Detta leder till att människor lider av en brist på bekräftelse och alla har en undertryckt önskan av att bara bli berömd då och då.

Socker
, bossen i fetmacrew, är belönande. Man mår bra av att äta choklad, studier har visat att man blir lyckligare av en bit då och då. Godis är gott, det är massor av socker. Chips, en bit är förödande då det leder till två-tre-hundra till. Glass, tårta och mer choklad.. Allt gör en glad. Och eftersom att i stort sett alla har tid att springa in och köpa ett choklad på jobbet, på skolan, när som helst, så är det ett prima sätt att bli glad på.


De flesta, eller iallafall 4/5 av befolkningen vet att man kan unna visst unna sig en chokladbit, men inte allt för ofta.. Dock så har vi då ungefär 1/5 som inte vet (studier på stan har visat) eller som helt enkelt ignorerar faktan. Du har börjat unna dig beröm (i form av socker), mått bra av det och med det proppat i dig mer beröm (i form av ännu mer socker). Nu har en mullighet börjat bli påtaglig och eftersom att människan är en elakartad bacill så är risken stor att kraftigheten leder till att en del glåpord, riktad mot denna, kan förekomma. Självkänslan sjunker och mer beröm behövs. Det enda beröm du får är av sockret som alltid är redo att vara där och trösta dig. Du äter image37mer och blir allt fetare men samtidigt mår du bara sämre för varje dag och söker den där lilla bekräftelsen. Du vet att socker ger dig den och du vill bara ha mer, mer, mer. Den onda cirkeln är ett faktum.

Så, från och med nu ska jag krama varenda tjockis jag möter!


Tjollahopp

PS. (=Personlig Sak) Jag jobbar på att lägga ner min paranoida attityd och trivs himla bra med det. Och jag har sommarlov. DS. (=Dumt Sagt)