me Gusta.

Bara för att citera mig själv lite:

- Att läsa om Colombias historia är som att titta på myrornas krig på TV.

haha, elin fattar i alla fall och det känns skönt att vi är i den här skiten tillsammans!
USCH!!!

shortiiiie.

Jag bläddrade precis igenom min blogg lite kort och övergripande och kom fram att jag bara har sjukt långa inlägg och att folk med stor sannolikhet inte orkar läsa igenom sådant. Jag är då väldigt osäker på om jag själv skulle göra det så jag tycker det är lungt. Men ja, här kommer ett kort inlägg i alla fall.

/E.

don't fall at all.

Jag hatar verkligen för tidiga bussar. Som när man kommer till malmö, tittar på "avgångstavlan" och ser att jag har en minut på mig att springa till bussen till nobeltorget. Jag sätter fart och tänker att detta klaffade ju bara för bra!
Det gjorde det, när jag kommit ett par steg så ser jag att bussen går.. Ilska. Sen ser jag att den andra bussen fortfarande står kvar en bit bort och jag sätter fart igen.. Likaså denna gången smiter bussen iväg när jag kommit halvvägs. När jag kommer fram till tavlan så ser jag att den bussen inte skulle gå förrän om en minut den också.. En minut för tidigt är inte mycket.. Men om man är så exakt som jag oftast lyckas vara så är en minut på tok för tidigt. För tidigt är inte min stil, jag är faktiskt inte den tidiga typen..

Fast sen konstaterade jag att jag även hatar försena bussar då den bussen som egentligen skulle kommit fem minuter senare lämnade mig ute i kylan i ca tio minuter då jag både hann dö av köld såväl som tristess.

När jag stod där ute och hatade så kom där även en uteliggare förbi och körde ner hela handen i fimphållaren och började gräva upp fimpar, stora som små som jag antog skulle tändas igen fast i hans förfogande. Och han såg, betedde sig och luktade så äckligt så att jag ville avliva honom. Mitt hat nådde nya höjder den kvällen. Fast jag blev genast lite gladare när jag åkt buss i tio minuter och äntligen kunde slå koden till åhusgatan 5 och få en god puss hos rodriguez geddas. Ty-yyycker du oom mig?


image47


/E - gulligull som en gööök

Vad ska jag tro på, tro på, tro på här?

Jag läste en ganska intressant kolumn idag i metro om klimatet och jag blev så glad när jag läste Cissi Wallins tankar om för förändringarna. Jag är alltså inte den enda som välkomnar ett varmare klimat om ett par år..
Jo, jag vet att det lika gärna kan bli tvärtom och bli jättekallt (jättekallare) året och det hela beror på golfströmmen.. Men sen så kan jag lite låta bli att låta tankarna vandra tillbaka till en fest för inte så länge sen där jag råkade i samtal med en kille om bland annat just detta. Jag pointerade då hur viktigt det var för den enskillde att värna om naturen.. Inte duscha för länge, stänga av strömmen på det man inte använder, inte använda för mkt papper osv.. Till min stora förvåning så pratade den här killen emot mig och sa att han inte trodde på det där och frågade om jag hade bevis på att det verkligen var så stora klimatförändringar. "eeh, jaa! Det ser du ju själv, hur årstiderna såg ut för 50 år sedan och hur det ser ut nu".. Då sa han att jo, det hade blivit förändringar men var hade jag bevisen? Jag sa att det var vetenskapligt bevisat och att det inte fanns lite bevis utan det var en sanning liksom.. Jag ser det som självklart.. Och det var då han sa det som rubbade hela min uppfattning om allt och som störde mig mer än något annat stört mig:

- Så jaha, du tänker lita blint på vad en vetenskapsman säger? Du har inga egna bevis men du säger att det är så det är för att det är så någon annan har sagt. Vad är det för skillnad på dig och någon annan troende som tror helhjärtat på vad som står i bibeln och är rädd för att grodor ska falla från himeln.. Bara för att det står där? 

Usch, detta var jobbigt att höra.. Det slog mig att vetenskapsmannen är vår nya Gud och tidningarna är vår bibel. Hur kunde jag kontra detta? Även om jag fortsatte att säga att det var klart att man ska tro på det och försöka göra något åt det, inte bara för vår skull utan för framtiden och nästa generationer.. Så jag kände mig rejält besegrad.

Jag vet inte vad jag har för slutsats på detta.. Jag värnar mycket om miljön! Men jag hade inte haft något emot att ha det lite varmare... Fast då är nog det bästa alternativet för mig att helt enkelt flytta söderut och därmed garanteras värme och slippa att känna mig skyldig för att jag önskar att isarna i Sydpolen och Nordpolen ska smälta och skapa översvämningar.. Jag vill inte ha hela det ansvaret på mina axlar, även om det känns som det är så nu. Jag vill duscha länge och ta varma bad! Bland annat!

/Erika

Alla som inte snapsar är mördare?

Nää, alltså jag blir så trött på såna humorbefriade idioter som ska ta allt så fruktansvärt allvarligt! Jag läste i metro idag om hur en medelålders Karlstadbo hade anmält Maskinens låt - alla som inte dansar är våldtäktsmän. Han anser då att texten är kränkande och pekar ut de som inte dansar till våldsmän....
Eeehh, okeeej.. För så är det faktiskt! Om jag är ute och dansar en kväll och ser omkring mig att det är folk som inte dansar så sticker jag och hämtar jackan direkt. Med tanke på att det endast är ungefär 1/5 av alla på klubben som dansar så måste det vara sjuukt många våldtäktsmän ute ikväll.. Fast nej, i texten sjunger maskinen att hotet endast gäller "mellan 12 och 5" och efter som att klockan bara är halv tolv så kan jag pusta ut en stund till.. Fast jag dansar med jackan på så jag kan sticka när klockan blir 12 så jag inte blir våldtagen. Dessutom är jag ändå rätt trött vid det laget efter som att jag dansat hela kvällen då risken är för stor att jag blir en våldtäktsman om jag slutar dansa...

Nej, men allvarligt så skäms jag när jag läser sånt här.. Jag ber till Gud att ingen annan gör någon sak av det här. Tragiskt! Våltäkter händer faktiskt för jämnan och det står inte mycket om det i tidningen. Men att där är en 32-årig kille i Karlstad som känner sig kränkt för att han inte dansade.. Det tar vi med! Jag är i alla fall glad att det stod på nöjes-sidorna och hoppas att det blir taget som ett så stort skämt som det är!

Jag ska i alla fall inte dansa på hela helgen ser det ut som. Behold!!!

image46

På min fest i somras var det i alla fall inte alls så många våldtäktsmän!
Åååh! Vad jag längtar till stundent, sommar och hela livet!
/Erika