girlish.

Idag har jag insett en väldigt viktig sak i mitt liv - Jag kan omöjligt bli en riktig feminist.
Jag kan helt klart ha feministiska åtankar. Det tycker jag faktiskt att alla ska ha fast man ska dock ändra det från feministåsikter till jämlikhetsåsikter. Alla är ju ändå värda lika mycket, är det sagt.

Anledningen till att jag varken kan eller vill bli feminist är just för det att jag älskar stereotyper! Jag älskar det tjejiga. Att stereotypen säger att tjejer älskar rosa och dockor osv. Men jo! jag lekte med dockor tills jag var 12 och får fortfarande en melankolisk nostalgikänsla när jag går förbi leksaksavdelningar och ser hur mycket nya coola barbiedockor som tillkommit och att det finns dockor som man kan mata och sånt! Sånt fanns inte på min tid! Det kom precis när jag var för gammal för det. Jag hade dock en tid då när jag var 11-12 då jag tänkte att jag skulle göra revolt bland alla för-fjortisar och börja leka med mina barbies igen. Jag önskade mig till och med en barbie i julklapp och eftersom att mina föräldrar tyckte att det var så gulligt så fick jag en. Faktiskt en mörkhyad sådan och hon var supercool. Dock tror jag att jag lekte med henne kanske 3-4 ggr och nu var det ju så att eftersom att hon var så snygg så var det hon som fick de snygga kläderna och fick hångla med johannes action-man med massor av muskler. Hon pratade inte alls med varken horan eller den lesbiska och hade skitmånga kompisar. Jag insåg snabbt att lekandet inte var så oskyldigt som det en gång varit. Dockorna festade, knullade och hade fördomar. Tusan, verkligheten hade tagit mig.

Tillbaka till feminismen.. Jag tycker det är urgulligt att bebisar har blåa respektive rosa kläder, det är ett utmärkt sätt att visa om barnet är pojke eller flicka innan något annat än könsorgan kan visa detta. De flesta tjejer tycker inte att det är särskilt kul att leka med bilar. Sen kan man fråga sig om det är uppfostran som format intressena. Men jag tror ändå inte det eftersom att jag tyckte att turtles och spiderman var jättehäftigt och hade till och med en egen skateboard när jag var typ nio år men dock tog intresset för dockorna och rosa över och det var inte för att någon sa till mig att det var tjejigt. Det är så det är, det finns ju undantag också. Alla är ju olika.. Jag ska då låta mina barn göra vad det vill och hoppas att alla andra också kommer att tillåta det. Vid den tiden hoppas jag att samhället förändrats så att min dotter ska få precis så mycket betalt som manliga medarbetare och att hon ska ha chans att göra vad hon vill. Det är i så fall det jag tycker att feminism handlar om. 

Förresten, ett par favoriter med vintern som än inte nämnts - apelsiner, clementiner och tända ljus.
 I love it.

they're everywhere

Det finns så galet mycket jag vill skriva om, som har hänt på sista tiden. Jag tänker ungefär varje dag att "detta ska jag skriva i min blogg" men tillslut har det blivit så mycket att man helt enkelt blir överväldigad! Och allt prisande om julen som jag skrev om i förra inlägget.. Herregud! Jag läste det precis och insåg att julkänslan var större då än den är nu, trejde advent! Om en veckan är det dan före dopparedan och jag har inte handlat en enda julklapp!

Fast faktiskt, så har jag inte sån ångest som jag brukar ha över det för jag känner för en gångs skull att det inte alls är det viktigaste! Jo, desto mer ångest har jag över julstädning t.ex.. Jag blev så stressad över det häromdagen, när jag tittade in i garderoben och bara såg en sån röra att det blev att jag kastade ut alla tröjor på golvet. Hur tror du det känns nu att gå in i rummet och se att golvet är ovanligt täckt av kläder! Istället för att börja städa då så blir pressen alldeles för stor att jag väljer att sitta här i sängen och snegla surt på högen lite då och då.. Precis som att det skulle få mig att må bättre, att glo lite skit så att högen känner sig dum.

Och på toppen av det så finns där en massa spindlar under min ostädade säng och säkert över allt annars också som bara invaderar mina tänkar och bläbläblä! det är lättare att bara åka till malmö istället och sova i en totalt spindelfri lägenhet i armarna på en totalt underbar pojke, som är min!


Godnatt.