vi ses i Juni.

Uttrycket vi ses i Juni är ett uttryck som kommer ifatt mig varje år såhärdags. Det är ett uttryck som beskriver hur jag känner, hur jag vill känna och hur jag kommer känna. Jag är trött, det är jag. Jag har ingen lust att skriva en glad blogg. Frågan är om man inte ska skita i att skriva helt och hållet om man inte är glad. Fast nu skriver jag ändå.

Vi ses i Juni. Juni vet hur jag vill ha det. Juni vet att jag vill att det ska vara varmt, fritt och bekymmerslöst. Jag har aldrig förstått mig på Januari. Innebär det att jag är trångsynt om inte jag ser det vackra i slasket, gråbruna träden, gråbruna snön i vägkanten. Vad är det för vackert med att se lite gräs sticka upp ur snön, desperat längtande efter luft och sol? Efter att kunna sträcka sig precis som det vill utan att 100 kilo frysta regndroppar ska tynga ner det..  Jag skulle nog vilja påstå att jag känner mig som gräs. 

dö/ Erika - lost in the plot

my snowbrigade.

Jag har känt hela den här vintern att om snön kommer så dör jag, jag orkar bara inte med slask och det där fruktansvärda ljudet när man går i fryst snö som gör att det känns som att mina öron vill gå ihopa med varandra och huvudet kläms där emellan och det smärtar och ilar. det är jobbigt och rent av förjävligt.. Trots att jag är den som aldrig ruckar på mina principer (!) så var det ändå jag som lutande mig mot fönsterblecket och med drömmande ögon, blickade ut över  det snötäckta landskapet.. annars kallat min trädgård. Ändå var det jag, som trots att jag var två timmar försenad till skolan (min klocka kan dö), kom fram till busstationen som en annan snögubbe och kände mig som ett lyckligt barn.

Det egentligen nedrigaste med att sova tre timmar längre än planerat är att man missade genomgången till historeprovet som äger rum imorgon som man redan innan hade dålig koll på och som nu känns som en omöjlighet. En annan nedrig grej var att man inte hann äta frukost och givetvis hade alla redan ätit när jag kom till skolan och eftersom att jag har en lite oerkänd fobi mot att äta själv så blev det ingen mat förrän klockan tre.. Innan dess var det tortyr. Fast det är efter det som räknas för sen har det bara blivit bättre. Jag gjorde en oemotståndlig banan-mango smoothie när jag kom hem och placerade mig själv framför tv:n och avnjöt cityakuten och en runda msn, som gick bra.

Helgen har varit jättetrevlig nu när jag tänkt efter. Fredag var det lite så myspys vin/öldrickande hos marika, somnade tidigt, blev väckt, somnade lite senare efter ett mysigt telefonsamtal. Lördag var det 18års hos Therese för Therese och Emma. Jag var där, Elin var där, Sara var där, Jesper var där. tycker själv att det låter ganska svårslaget! Det var det, sara skulle publiksurfa - krossade ett kristallglas och mig, sara skulle beatboxa - stängde av musiken och ägde festen. Det var minnesvärt. Hela lördagen var minnesvärd. Tack för kaffet!

snowImorgon är det 156 dagar tills jag fyller 18 och det ska vi fira! :D




   tjarå /Erika - your affliction


what did Eva do?

Jamen okej Gud, då har jag en ärlig fråga.. Vad fan vill du? Detta är varför jag tvivlar på din allsmäktighet:

Kände idag att det var dags att ta en hemmadag. Lite mesigt kan man tycka då jag faktiskt bara varit i skolan tre dagar på tre veckor. Jag kände bara att jag inte var redo för fysikprovet och att det finns viktigare saker att göra hemma. Änsålänge är allt frid och fröjd och dagen ser riktigt trevlig ut. Men icke..

Jag kände ju som man i stort sett alltid gör när man har mycket att göra dagen efter, går och lägger sig relativt tidigt för att sen gå upp i ottan och få tid till en massa grejer. Fast, problemet var att när klockan var fem i elva låg jag fortfarande i sängen och kände mig lite dragen  vid näsan.

Nåväl, jag hade fått sova ut och det kändes ändå som att jag hade mycket tid på mig att göra något att det hela. Så jag åt lite frukost och sen gick jag till tåget som skulle ta mig till ystad så jag kunne köpa T+ till mitt busskort så jag inte behövde oroa mig för morgondagen (MELODY CLUB I HELSINGBORG) och pengarna som det går åt när man ska åka tåg dit.

Allt gick enligt planerna, iallafall tills konduktören kom till mig och ville se mitt kort och jag insåg att jag varit så fantastiskt tanklös att jag lagt av mig busskortet hemma. Det var då min dag började falla samman på allvar. När jag kom till ystad fick jag vara så god att jag fick springa över till andra spåret och hoppa på tåget som tog mig tillbaka till hometown Tomelilla. Där fick jag sitta vackert och vänta tills bussen gick till ystad igen vilket var en timme senare. En timme är ganska lagom långt för att man inte ska hinna börja på något vettigt alls så det dötid.

I vilket fall som helst. 13.20 satt jag på bussen igen mot ystad, denna gång MED busskort och pengar till T+ så att allt skulle gå helt smidigt när jag kom in så jag kunde åka hem kvart över två och ändå ha rätt mycket tid på mig att göra något bra på dagen. Kom till ystad och småsprang till administrationen där jag äntligen skulle få det fixat. Äntligen där sökte jag upp damen som skulle göra min dag lite meningsfull. Bemötandet av damen var så trevligt som jag trodde att det skulle vara men mitt leende försvann lika snabbt som det uppstått:
- Det köper man på stationen
jag tänkte att okej, det är inte hela världen. det hinner jag. Fast det var då bomben kom.
- Men du är från tomelilla, det kan du köpa där också.

Det var när hon sa det som jag kände att jag inte ville mer, inte alls. Nu har det gått emot mig lite för länge och jag vill inte mer. Nu vill jag dö.
Eller ja, det kände jag då men jag tog mig samman och gick till stationen i ystad och köpte T+et. Mest för att känna att jag faktiskt hade gjort något i ystad överhuvudtaget. En liten tröst.

emuNu är jag iallafall hemma igen och klockan är tre. Jag hade hunnit med lika mycket som jag gjort om jag gått till skolan för jag slutade två. Nu har jag bara missat skola och har ett fysikprov på halsen.
det är visst sant som dom säger att vissa straffar Du direkt.

En annan sak som jag vill veta, Gud. Nu när jag ändå har din uppmärksamhet: Vad var det Eva gjorde, som gjorde att du hatade henne så mycket att du ville att hon och skulle lida en vecka varje månad i nästan hela hennes liv? Visst, det med äpplet var inte så schysst.. Men, var du verkligen tvungen att vara så hård att denna förbannelse skulle leva vidare till allt kvinnofolk i alla tider? Om man säger förlåt då? slipper man då?
Förlåt Gud, förlåt för att min första förfäder i alla tider var hungrig. Förlåt, hon hade säkert mens.

AMEN.
tjarå /Erika - the unforgiven.

mighty djungle.

Jag vet inte riktigt.. om jag kan säga att gårdagen var fruktansvärd eller rent jävla klockren..
Igår när man satt där och var redo för en fylla fick man reda på att det var fest i gärsnäs.. min första reaktion var något i stil med; no way josé.. Dock så stod man ändå där och frågade om en halv biljett till gärsnäs klockan tio över sju tillsammans med Maria, Marika och Malin som redan satt på bussen. När vi kom dit så satt vi oss i ett hörn på golvet med vars en bjuden öl i handen och kände lite för att ta livet av oss, med tanke på att det var fest i veberöd och vi började inse att vi gjort ett felaktigt val så var det ju enda utvägen. Efter ett tag när vi upprepat meningen "det blir vad man gör det till" mest för att peppa oss själva lite.
I vilket fall som helst, en timme senare så var situationen helt annorlunda då vi fått reda på att veberödsfesten inte blev av och att vi fått förflytta oss till andreas istället vilket öppnade möjligheterna och vi fick sitta på en säng istället ! som om inte det vore nog så fick vi lyssna på vilken musik vi ville, eller nästan iallafall.. man fick ju byta lite.. men det blev en del 1990-känsla och tidigt 2000-tal vilket inte låter såå jävla längesen men ungefär så längt tillbaka sträcker sig mitt minne i tiden. Faktiskt underbart trevligt med gratis sprit och såna gamla godingar, gitarrspel ute på verandan och allsång. Kvällen tog slut ganska snabbt, dock hade jag redan hunnit förnedra mig själv med gratis sms. FAN igen.. nåväl.
Vi var hemma ganska tidigt ändå och jag satte mig vid datorn för att få reda på att jag och min kära calle ska göra grand canaria osäkert på sportlovet. OM det ska bli underbart!

Vad är det annars som gör kvällen klockren.
jo, SARAS kväll..
ooooooooooooooooooh jag vill så gärna berätta om den men jag är sån kär vän så jag gör inte det..
"OK JAG KAN INTE SVANKA MER NU!!!"
Nej, jag ska inte..

Idag har varit rätt drygt änsålänge.. när klockan var över tolv så kände jag att jag inte kunde slänga bort halva nästsista lovdagen åt sömn. Så jag gick upp och kände mig faktiskt helt okej. Dock har jag ändå kastat bort halva på ingenting.. Ska dock ta tag i detta snart. ja, det ska jag bannemig! NU till och med.

erika

Jag älskar min musik!
tjarå/ Erika - nonstop

seven days a week.

Än en gång så var det torsdag och med tanke på att jag föddes på en onsdag för 6 399 dagar sedan och att det är 52 veckor på ett år i 17 ½ år + exakt en vecka faktiskt idag. så har jag levt i 884+26(halva året)+1 vecka = 911 veckor. Sen har vi inte räknat med skottåren! vilket innebär 1 dag mer var fjärde år. Senast det var skottår var 2004 vilket nu är tre år sedan! (kunde svurit på att det var igår) innan dess var det 2000 sen 1996 vidare till 1992. Tyvärr var det sen 1988 och då var jag dock inte född. MEN detta innebär att det är fyra dagar till vilket är 0.57 veckor på ett ungefär. Eller iallafall en torsdag till för att torsdag är faktiskt den fjärde dagen i veckan. Så. 912 torsdagar har jag varit med om och genomlidit i mitt liv. Vilket borde innebära att jag borde fått grepp om dem nu. Men icke!

Nu är det ungefär en kvart kvar på denna torsdagen och jag avslutar när jag är på topp.
Så ses vi? eller gör vi det? jag är faktiskt inte så sugen!
tjarå /Erika - the oldie.

Dude Yr. So Crazy!

Ni vet när man inte riktigt orkar dricka allt man hade med sig på festen, eller ja.. ni kan väl kanske tänka er hur det är.. Jag var iallafall med om det nyårsafton, vilket nog var tur. Inte bara för att jag legat under bordet om jag hade orkat.. utan även för att det gav mig gårdagen.
Jag och sara bestämde oss för att vi var riktigt festsugna igårkväll och som att det inte var nog med att det var tisdag så var fallet så illa att klockan redan blivit elva så chansen att det skulle finnas någon fest var minimal. Det var då idéen kom över oss; jaa, vi blir fulla här och nu.
Sagt och gjort.. Att det sen blev helt för mycket för vårat eget bästa är en annan historia.. Satt och pratade på msn med camen igång med jessica, max, philip och björn och det blev bara pinsamt för man sade helt för mycket och kanske visade för mycket också? Gjorde kanske saker man inte borde gjort och.. ja, jag hade skitkul. Vi blev så pass fjortis att vi till och med gav varandra en smäll på käften.. Fast det blev lite som när man har foten uppochner i kvarteret skatan för sara blev helt nedstämd och tio minuter senare ligger hon och sover i min säng. Det var inget snack om saken.

Idag har man väl mått som man förtjänar.. trött i huvudet, trött i kroppen, ont i käken.
det blir visst aldrig som man tänkt sig?

sara&erika

Vad händer med lovet och vad händer med livet? Nu ska jag slänga paketet och hålla ett jävla nyårslöfte!
tjarå /Erika - with a lapdance

Loud & Proud

loud & proudFörst och främst vill jag tacka sara för hennes extraordinärt fantastiska insats i skapandet av min nya blogg.
Näst och sist vill jag hänvisa trogna läsare till
www.kufiskt.blogspot.com, där kan man kan njuta av mitt ordbajsande. Det är givetvis helt frivilligt.

På återseende mina damer och herrar!