God November.

Vad i hela friden har hänt med mig?
Två-tre år tillbaka har denna tid på året varit total ångest, depression och allmän tjurighet. Datumen är alltså åttonde November och jag sitter här och laddar ner jullåtar...
JULLÅTAR?! Förra året så lyssnade jag inte på en enda jullåt helt frivilligt och var det någon som satte igång en sådan så tyckte jag att denne var den största tönten i hela världen och impulserna sade mig - "spy på den där människan nu, spy, gör det". Självklart så gjorde jag inte det, men ni förstår principen.
Idag satt jag och planerade julbak med mina goda vänner och jag har köpt vinterskor.
VINTERSKOR?! Det har jag inte köpt på flera år för jag tycker att alla är gigantiska och fula. Men nu har jag hittat ett par jag gillar. Till och med mycket! Det fick mina fötter erfara efter min lilla promenad i höstmörkret ikväll. Jag var så varm!
(för jag har faktiskt införskaffat en omtyckt vinterjacka också) Om sen svettigheten berodde på att jag klätt för varmt på mig eller för att min kondition är sämre än mormors vet jag dock inte.

Jag vet inte var denna vinterglädje kommer ifrån, den har bara attackerat mig! Det kan bero på att jag är luciakandidat (rösta på mig rösta på mig). Det kan också bero på att jag är allmänt lycklig med en gosig pojkvän, härliga kompisar och en schysst inställning till min vardag. Eller för att jag håller på att bli gammal.. Helt plötsligt lockar hemmakvällar med popcorn och en bra film mer än att festa hela natten. Mycket mer! Det är så jag blir riktigt varm om hjärtat när jag tänker på en mysig innesittarkväll med gott sällskap. Jag ser framför mig jag och mille på en fårfäll framför brasan med en filt om oss, ett glas vin och julsånger.

Ja, varm i hjärtat, i hela kroppen. Hallelujah!
Hata mig inte.
Det där sista var nog mest vänt mot elin för det är hon som kommer skriva att hon hatar mig fastän hon älskar mig.

puss på röda mulen. /E.